Направи молекул

Направи молекул Слика од екранот Превземи Вградување
 • Молекуларна формула
 • Molecular Structure
 • Isomers
HTML5 Badge Вратете се на HTML5 верзијата

Теми

 • Молекуларна формула
 • Molecular Structure
 • Isomers
 • Молекули

Опис

Почнувајќи од атоми, да видиме колку молекули може да се изградат. Соберете ги молекулите и гледајте ги во 3D!

Примери за целите на учење

 • Опишете ги разликите помеѓу еден атом и молекула.
 • Конструирај едноставни молекули од атоми.
 • Забележете дека индекс во молекуларните формули го покажува бројот на атоми во молекулата.
 • Забележете дека коефициентот го покажува вкупниот број на молекули.
 • Поврзете ги заедничките имиња на молекули во повеќе соединенија.
Верзија 1.03

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Активности поднесени од наставниците

Concept questions for Physics using PhET (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
MC Физика
Using PhET in High School Chemistry- all my activities in pdf A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
ДомР
Демо
Лаб
Хемија
Concept Questions for Chemistry using PhET A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein СШ
ДД-Вовед
ВШ
MC Хемија
Build an Molecule - Inquiry-based basics A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Лаб
КП
ДомР
Хемија
Build an Molecule - concept questions A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein СШ
ВШ
ДД-Вовед
КП Хемија
Build a Molecule - Molecular Formulas and Coefficients A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Christine Denison, Emily Moore СШ
K-5
Лаб Хемија
Formulas y nombres de moléculas A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Danison y Moore (traducción de Diana López) СШ
ВШ
Лаб
Guided
ДомР
Хемија
Molecules Are Made Up of Atoms A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Jackie Esler СШ ДомР
Лаб
Физика
Хемија
PhET Sims Aligned to the Chemistry Curriculum Овој прилог дизајниран од PhET. Julia Chamberlain ВШ
ДД-Вовед
Друго Хемија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Географија
Биологија
Физика
Хемија
SECUNDARIA: Alineación PhET con programas de la SEP México (2011 y 2017) Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ВШ
СШ
Друго Хемија
Биологија
Физика
Математика
Bouw een molecuul Niloufar Sekandari ВШ ДомР
MC
Хемија
Building Atomic Models PocketLab СШ ДомР
Лаб
Remote
Guided
Хемија
Физика
Build a Molecule Stacey Militello СШ Remote
Лаб
Хемија
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer СШ
ВШ
Друго Хемија
Физика
Биологија
Molecule Building Larry MacPhee ВШ
ДД-Вовед
Лаб
Guided
Биологија
Build a Molecule Lab! Jamie Schoenberger СШ Guided
Лаб
Хемија
pHet Building Molecules Virtual Lab - HS Chem1 level laura peck ВШ Guided
Лаб
Хемија
Making Molecules Paul Grafstrom ВШ Лаб Хемија
Build a Molecule Cheryl Sundberg ДД-Вовед Лаб
Building and Naming Molecules Roberto Marrero ВШ Лаб
ДомР
분자 구성하기 SIM 사용지침서 이화국(Wha Kuk Lee) ВШ
СШ
Лаб
Демо
Хемија

Јазик Download or Run Совети
Амхарички Сите Amharic Download Run now ሞለኪል ስራ
Англиски Сите English Download Run now Build a Molecule
Арапски Сите العربية Download Run now بناء جزيئة
Баскијски Сите Euskara Download Run now Eraiki molekulak
Босански Сите Bosanski Download Run now Napravi molekulu
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Tạo dựng một Phân tử
Галициски Сите Gallegan Download Run now Constrúe unha molécula
Германски Сите Deutsch Download Run now Bau ein Molekül
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Δημιουργία μορίου
Дански Сите Dansk Download Run now Byg et molekyle
Естонски Сите Eesti Download Run now Ehita molekul
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Membuat molekul
Италијански Сите italiano Download Run now Costruisci una molecola
Јапонски Сите 日本語 Download Run now 分子の生成
Казахстански Сите Kazakh Download Run now молекула жинағы
Каталонски Сите català Download Run now Construeix una molècula
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 建立分子模型
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 建立分子模型
Кмерски Сите Khmer Download Run now បង្កើតម៉ូលេគុលមួយ
Корејски Сите 한국어 Download Run now 분자 구성하기
Марати Сите मराठी Download Run now रेणु बनवा
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Молекул байгуулах
Норвешки Бокмол Сите Norsk bokmål Download Run now Bygg et molekyl
Норвешки Ниноршк Сите Norwegian Nynorsk Download Run now Bygg eit molekyl
Персиски Сите فارسی Download Run now یک مولکول بسازید
Полски Сите polski Download Run now Zbuduj Cząsteczkę
Португалски Сите português Download Run now Construir uma Molécula
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Construa uma Molécula
Руски Сите русский Download Run now Построение молекулы
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Vytvor molekulu
Словенечки Сите Slovenščina Download Run now Sestavi molekulo
Српски Сите Српски Download Run now Направи молекул
Тајландски Сите ไทย Download Run now สร้างโมเลกุล
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Molekulany ýasa
Турски Сите Türkçe Download Run now Bir Molekül Yap
Унгарски Сите magyar Download Run now Molekulaépítő
Фински Сите suomi Download Run now Rakenna molekyyli
Француски Сите français Download Run now Construire une molécule
Хебрејски Сите עברית Download Run now בנה מולקולה
Холандски Сите Nederlands Download Run now Bouw een molecuul
Хрватски Сите hrvatski Download Run now sastavi molekulu
Чешки Сите čeština Download Run now Stavba molekuly
Шведски Сите svenska Download Run now Bygg en molekyl
Шпански Сите español Download Run now Construye una molécula Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Construye una molécula Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Construir una Molécula

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Latest version of Java
OS X 10.9.5 or later
Latest version of Java
Latest version of Java

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Emily Moore (Lead)
 • Jonathan Olson (Lead Developer)
 • John Blanco (Developer)
 • Sam Reid (Developer)
 • Kelly Lancaster
 • Kathy Perkins
 • Christine Denison
 • Piccolo2D
 • Jmol