Projectile Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion
Опис The following activity revolves around 'Projectile Motion', it requires the student to use the projectile motion simulation.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови High school, Physics Lab, Projectile Motion, University Intro
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Suha AlHadha
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 25.11.20
Обновено 25.11.20