Mjerenje struje i napona


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Mjerenje struje i napona
Опис A worksheet in which students are guided to measure electric current and voltage in circuits.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Хрватски
Клучни зборови electricity
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5)


Автори Anita Sečan
Школо / Организација OŠ BELICA
Поставено 10.11.20
Обновено 10.11.20