Middle School - Electric Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Middle School - Electric Circuits
Опис A guided inquiry task for middle school students on electric circuit basics.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Домашна работа
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Year 9, circuits, electricity, physics
Симулации Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5)


Автори Chris Straughan
Школо / Организација Sunshine Coast Grammar School
Поставено 22.10.20
Обновено 22.10.20