Circuits basics - Power


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Circuits basics - Power
Опис Calculate power dissipated in a resistor in a simple, series and a parallel circuit. Compare brightness of bulbs in a circuit.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Remote Learning, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Power, bulb brightness, series and parallel circuits
Симулации Конструкција на струјно коло (AC+DC), Конструкција на струјно коло-лабораторија (AC+DC), Конструкција на струјно коло (едносмерна струја), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5), Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја)


Автори Suchitra CHEPIN
Школо / Организација CSUSM
Поставено 2.6.20
Обновено 30.6.20