Calculating the Acceleration


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Calculating the Acceleration
Опис Calculating the acceleration using the equation v = u + at
Предмет Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Додипломски - Напредно, Средна школа
Тип Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови Acceleration, Final Velocity, Initial Velocity
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Dr Akhlaq Ahmad
Контакт е-маил professorakhlaq@gmail.com
Школо / Организација Umm Al Qura University
Поставено 26.3.20
Обновено 26.3.20