Gene Expression Inquiry activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gene Expression Inquiry activity
Опис Students explore the process of DNA Transcription and Translation through enzyme functions
Предмет Биологија
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Gene Expression, enzymes
Симулации Особини на гените - Основи (HTML5), Особини на гените - Основи


Автори Elizabeth Hobbs
Контакт е-маил elizabeth.hobbs02@gmail.com
Школо / Организација Washington High School, MO
Поставено 12.11.18
Обновено 12.11.18