Óptica Geral (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Óptica Geral (Atividades) nos OA's do PhET
Опис Atividades sobre Óptica utilizando os OA's do PhET
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Демонстрација, Домашна работа, Друго
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Óptica, Geometria, Reflexão, Refração
Симулации Bending Light (HTML5), Геометриска оптика


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Контакт е-маил arturecoba@hotmail.com
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 23.10.18
Обновено 23.10.18