Color Vision


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Color Vision
Опис Students will explore how colors of light are affected by color filters and understand how RGB vision is able to see many colors.
Предмет Биологија, Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови color, primary colors of light
Симулации Како ги гледаме боите (HTML5)


Автори Roxanna Fees
Контакт е-маил roxannafay@gmail.com
Школо / Организација Morrill School
Поставено 7.5.18
Обновено 7.5.18