Atividade com Ondas Eletromagnéticas


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atividade com Ondas Eletromagnéticas
Опис Compreender o conceito das grandezas fundamentais de uma onda: velocidade, frequência e comprimento de onda e suas relações no cotidiano.
Предмет Астрономија, Физика
Ниво Висока школа, Дипломиран, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски
Клучни зборови onda eletromagnética; comprimento de onda; frequência de onda
Симулации Радио бранови & Електромагнетни полиња


Автори Gilvandenys Leite Sales; Allison Silveira; Mairton Cavalcante Romeu
Школо / Организација IFCE
Поставено 10.4.18
Обновено 10.4.18