Gene expression and regulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gene expression and regulation
Опис
Предмет Биологија
Ниво Висока школа
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Transcription, gene regulation, translation
Симулации Особини на гените - Основи (HTML5)


Автори Subha Eswaran
Контакт е-маил subhabiologyap@gmail.com
Школо / Организација New Brunswick Health Science and Technology High School
Поставено 22.2.18
Обновено 22.2.18