Circuits Inquiry Lab Part I and 2


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Circuits Inquiry Lab Part I and 2
Опис 2 part inquiry Lab Part 1: Understanding Voltage, Current, Resistance & relationships between the 3 Part 2: Series v parallel circuits with Ohms Law Review; Understanding resisters bands
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови circuits, current, ohms law, resistance, series, voltage
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5)


Автори Briana Clarke
Контакт е-маил Briana@envisionacademy.org
Школо / Организација Envision Academy
Поставено 27.1.18
Обновено 27.1.18