PhET Simulation- Lac Operon


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET Simulation- Lac Operon
Опис Brief activity designed to reinforce the general structure and function of the lac operon.
Предмет Биологија
Ниво Висока школа
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови gene regulation lac operon simulation
Симулации РЕГУЛАЦИЈА НА ЛАКТОЗА - ГЕНСКИ МАШИНИ Gene Machine: The Lac Operon


Автори Pj Foley
Контакт е-маил pj_foley@whps.org
Школо / Организација Conard High School
Поставено 29.1.17
Обновено 29.1.17