The Basics of Gene Expression


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов The Basics of Gene Expression
Опис This presentation covers the basics of how DNA is transcribed and translated, and the different players in these processes, and is a theoretical guide to the associated PhET animation.
Предмет Биологија
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Guided Activity, Демонстрација
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови DNA, genetics, mRNA destroyer, molecular biology, polymerase, promoter, transcription factor
Симулации Особини на гените - Основи


Автори Sarina Lalla
Контакт е-маил sarina.lalla@mail.mcgill.ca
Школо / Организација McGill University
Поставено 9.11.16
Обновено 9.11.16