Moviment d'un pèndol


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Moviment d'un pèndol
Опис Estudi amb el simulador del moviment d'un pèndol simple i algun càlcul
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Демонстрација, Домашна работа
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Каталонски
Клучни зборови pèndol, període
Симулации Нишало


Автори Jordi Plana
Контакт е-маил jplana12@gmail.com
Школо / Организација Institut Narcís Oller
Поставено 25.8.16
Обновено 25.8.16