Bending Light Student Worksheet


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Bending Light Student Worksheet
Опис This is a conceptual lab for a lower level high school physics class.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови bending light, lenses, reflection, refraction
Симулации Bending Light (HTML5)


Автори Lucy Kulbago
Школо / Организација Villa Angela-St. Joseph
Поставено 1.3.16
Обновено 1.3.16