Natural Selection


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Natural Selection
Опис This activity is for grade 10 students. This activity aims to let the students learn and understand the concept of natural selection.
Предмет Биологија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови evolution, natural slection
Симулации Природна селекција


Автори Nesel Colon & Jamal Baulo
Школо / Организација Mindanao State University - Iligan Institute of Technology
Поставено 29.8.15
Обновено 13.12.15