Models of Atom A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Models of Atom
Опис In this lab, students explore and compare different models of an atom.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови bohr model, hydrogen atom, models of an atom
Симулации Модел на атомот на Водород


Автори Elyse Zimmer
Контакт е-маил elyse.zimmer@gmail.com
Школо / Организација KIPP Houston Public Schools
Поставено 21.7.14
Обновено 21.7.14