Making Molecules


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Making Molecules
Опис Students will use the simulation to construct molecular models, name the compounds and draw ball and stick models. Students will also make their own compounds and identify them.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Ball and stick models, Naming compounds, polar/nonpolar bonds
Симулации Направи молекул


Автори Paul Grafstrom
Контакт е-маил Paul_Grafstrom@roseau.k12.mn.us
Школо / Организација Roseau School District 682
Поставено 24.3.14
Обновено 24.3.14