Building Fractions


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Building Fractions
Опис An activity to explore the idea of equivalent fractions.
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови equivalent fractions, fractions, mixed numbers
Симулации Направи дел


Автори Jillian Gutman
Контакт е-маил jgutman4@schools.nyc.gov
Школо / Организација NYC DOE
Поставено 9.3.14
Обновено 9.3.14