Exploring Fission (inquiry)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring Fission (inquiry)
Опис I used this for my inquiry based freshman physics course and it worked great!
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови chain reaction, fission, nuclear reaction
Симулации Нуклеарна фисија


Автори K. Gates
Контакт е-маил kgates@nps.k12.va.us
Школо / Организација Norfolk Public Schools
Поставено 10.2.09
Обновено 10.2.09