Оди до главната содржина
ИНТЕРАКТИВНИСИМУЛАЦИИ
ЗА ПРИРОДНИТЕ НАУКИ И МАТЕМАТИКА
Доставени преку 360 милиони симулации
Симулации Регистрација
< >
Што е PhET?

Основан во 2002 година од лауреатот на Нобеловата награда Карл Виман, проектот PhET Interactive Simulations на Универзитетот во Колорадо Боулдер создава бесплатни интерактивни математички и научни симулации. PhET sims се засновани на екстензивно истражување research) и ги ангажираат учениците преку интуитивна средина, каде што учениците учат преку истражување и откривање.

ИНТЕРАКЦИЈА, ИСТРАЖУВАЊЕ, УЧЕЊЕ!

Ресурси за наставници
Разгледај Активности
Споделете ги вашите материјали
Насоки за користење на PhET
Donate Today
и наши други спонзори, вклучувајќи наставници како тебе.